miercuri, 17 iunie 2009

Primul telefon care se incarca wireless

Lumea este intr-o continua expansiune iar aceasta expansiune are nevoie de energie. Aparatura electrocasnica, televizoarele, radio-uri, masini, telefoane mobile, calculatoarele toate au nevoie de energie.
Cei de la Nokia vor sa sa inventeze primul telefon care sa nu necesite alimentare la o sursa principala de energie, adica un telefon pe care sa nu mai fii nevoit sa il incarci la priza. Aparatul nu se incarca chiar din nimic ci din undele electromagnetice care ne inconjoara. Orice unda radio este purtatoare de mici energii iar telefonul va fi echipat cu o antena de banda larga si doua circuite simple. Antena este conceputa sa receptioneze frecvente intre 500MHz si 10GHz, iar, primul circuit receptor va converti undele electromagnetice in energie electrica in timp ce al doilea circuit va incarca acumulatorul. Cercetatorii Nokia au reusit sa capteze 20mW incat sa poata tine un telefon in modul standby, insa aceasta cantitate nu este indeajuns pentru a folosi telefonul si pentru convorbiri. Nokia spera sa poata sa obtina, cat mai curand, o cantitate de 50mW din convertirea undelor electromagnetice fiind astfel posibila reincarcarea acumulatorului telefonului.
Ce te faci insa daca te afli in pustiu cu telefonul iar cantitatea de unde electromagnetice nu este indeajuns pentru a-l reincarca. Probabil atunci o sa se inventeze telefonul care se incarca singur din undele electromagnetice cat si de la soare.

Votati in sondajul din dreapta sus

3 comentarii:

  1. sincer cred ca acum pe timp de criza sa scoata un telefon care dupa ce va fi finalizat o sa scoata furori in lumea miliardariror datorita sumelor fabuloase care vor fi cerute de catre compania Nokia,care se mai incarca si de la wireless e o idee un pic cam nebuneasca.ok,conceptia e grozava ,are si un avantaj ,care cat de cat mai sprijina bugetul familiei,adica faptul ca se incarca din undele magnetice ale pamantului...in rest nu stim prea multe despre el deci nu ar fi bine sa ne punem sa comentam prea multe despre el.asa ca ,atunci cand o sa il scoata pe piata sa speram ca Nokia nu va da faliment

    RăspundețiȘtergere
  2. pamantul are un camp electromagnetic propriu care genereaza magnetosfera, prin urmare nu conteaza daca esti in pustiu. Interesanta totusi si incarcarea solara!

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Viki nu cred ca o sa dea faliment si nici nu cred ca o sa fie extraordinar de scump. sau cel putin nu mai scump decat actualele telefoane de pe la Nokia de sunt 20-30 de mil.
    @ Mateo stiu ce are pamantul eu ma refer ca acest tel se vrea a se incarca si din emisiile radio si alte antene care sunt montata in orase unde sunt multe astfel de unde, insa undeva in pustiu unde nu ai decat un releu de telefonie si cam atat nu prea ai abundenta de unde incat sa iti incarci tel :)

    RăspundețiȘtergere