marți, 5 mai 2009

Tara pe care mai bine o ocolesti decat sa o vizitezi

Asteptam sa vina 1 mai ca sa ascult faimosul si mult prea controversatul imn turistic al Romaniei si uite asa am dat un search pe youtube
L-am ascultat si mi-a venit in minte filmul "Filantropica" in care Gheorghe Dinica facea textele acelea dramatice pentru cersetori, povesti lacrimogene menite sa iti scoate un leu din buzunar pentru amaratul orator. Exact acelasi lucru imi inspira si mie acest imn. Nu stiu de ce, dar atat de penibil mi se pare sa faci un imn turistic pentru Romania. Ce sa promovezi aici? Toate tarile sunt frumoase si merita vizitate, la fel si tara noastra, din pacate in alte tari ai pe unde sa mergi, ai indicatoare, servicii pe masura pretului, oameni respectuosi fata de turist caci stiu ca din asta traiesc. In Romania te apuca groaza daca vrei sa vizitezi ceva. Daca esti strain si ai ajuns in aeroport prima teapa este taxiul, care pe un drum de 20-30 de lei iti ia dublu, si te mai si ocoleste ca sa faca cursa cat mai mult. Daca vii cu trenul, dai peste tiganii din gara de nord, si apoi daca mai ai portofel te urci intr-un taxi moment in care patesti acelasi lucru ca si la aeroport. Pentru ce sa invitam noi strainii cu imnuri turistice daca, dupa ce vad aici, fug mancand pamantul? Elena Udrea mai bine ar fi facut o comisie care inainte de deschiderea sezonului sa verifice fiecare hotel din punct de vedere al conditiilor si serviciilor oferite si apoi sa ii dea autorizatie. E drept ca asta ar implica spagi la greu pentru obtinerea autorizatiilor.
Oricum ar fi, nu suntem o tara de vizitat ci de ocolit!


Cititi si comentariul lui skely2009 din Statele Unite ca sa vedeti ce parere au altii despre noi.

3 comentarii:

  1. nu stii ce spui {chit ca esti frate meo :D}. ai dreptate, dar numai partial. eu, spre deosebire de tine am plecat anul trecut in niste calatorii la munte, cu rucsacul in spate. si mari surprize am avut. avem o tara foarte frumoasa, dar cum am mai spus la un moment dat, pacat ca e locuita. avem niste trasee minunate in munti {intr-adevar, se mai gasesc si oameni care sa isi bage picioarele in frumusetile naturii, dar mai putini se incumeta sa mearga pe acolo, ca deh, pt bmw-uri nu sunt drumuri, iar pantofii cu toc ti-i rupi}. Aceste trasee de care iti spun sunt si marcate, iar marcajele se tot refac. Acolo unde este periculos, au fost puse lanturi pentru a nu semana locurile cu cruci. Iar oamenii pe care i-am intalnit pe drum s-au oferit sa ne ajute cand nu am stiut ce sa facem, ne-au dat sfaturi, ne-au recomandat ce sa mai vizitam. Iar in privinta imnului Romaniei ma abtin. Atat de romani suntem ca am facut un imn in engleza. Prefer ca imn melodia asta: http://www.youtube.com/watch?v=IHMxs26MC-M&feature=PlayList&p=5A35F7824B78278C&playnext=1&playnext_from=PL&index=23
    sau asta http://www.youtube.com/watch?v=srJyKgvLqFs si ma bucur ca la caraiman am fost si eu :D :D iar rasaritul este superb acolo.
    Asa ca nu, nu avem o tara de ocolit, avem o tara de vizitat dar si de ingrijit

    RăspundețiȘtergere
  2. si ca sa vezi si tu mai bine tara, viziteaza http://www.carpati.org/

    RăspundețiȘtergere
  3. bai soro cine a zis ca nu e frumoasa tara asta? eu am zis pacat ca o conduc niste tampiti si pacat ca infrastructura e la pamant. plus ca eu iti zic de cum e romanul pus pe pricopseala atunci cand vede un strain, nu ma refer ca nu ai avea ce vizita, ca slava Domnului avem destule. din pacate nu stim sa ne vindem cum trebuie produsul, ci mai degraba cersim atentie si turisti. ar trebui sa vina lumea prima data sa aiba o impresie buna si sa revina si anul viitor. La noi, NU, cei care vin o buna parte din ei au o impresie proasta pt ca totul porneste de la oameni.

    RăspundețiȘtergere