luni, 23 februarie 2009

Atentie la neatentie

Am fost la Craiova zilele trecute sa imi sustin licenta. Am facut 230 de km la dus, am alergat prin oras cu masina cu diverse probleme, a nins atat de frumos iar traficul s-a transformat intr-un chin, insa nu am avut nici un eveniment auto nefericit. Am luat licenta si ma gandeam cum unii dintre colegii mei cu care am sustinut licenta, dupa examen au plecat sa sarbatoareasca si sa schieze la Ranca. Atat de frumos a nins, cum rar se mai intampla in ultimii ani. Nu era foarte frig ia zapada era din belsug si foarte pufoasa. Numai bine pentru un weekend departe de oras.
Eu insa a trebuit sa plec spre Bucuresti pentru ca aveam treaba la birou. Mi-am lasat bagajul in casa si am pornit spre birou. La 5 minute dupa ce am plecat din fata blocului si am trecut de intersectie in fata mea o masina a oprit la o trecere de pietoni. Am oprit si eu si cum asteptam sa se puna in miscare o doamna cu o Toyota RAV 4 s-a oprit cu masina ei in a mea. Lovitura m-a dat cu capul de tetiera de am vazut stele verzi dupa care urmatorul lucru a fost sa ma uit in oglinda si sa trag o injuratura. Ma gandeam deja ca mi-a facut masina acordeon la cat de tare a dat. Am coborat din masina si eu si ea, si a inceput sa isi ceara scuze, ca nu m-a vazut, ca nu a fost atenta. Stau si ma gandesc, daca aveam vreun Ford KA, sau Tico, ce facea? Trecea peste mine? Eram pline de nervi, tocmai imi luasem masina si fiind prima masina si primul accident este cu atat mai rau cand te loveste unu din spate, pentru ca se uita dupa cai verzi pe pereti.
Eu m-am ales cu bara spate crapata si haionul putin infundat iar ea cu bara fata facuta praf si capota indoita.
Am mers la Politie, iar pe drum ma gandeam ca la cat sunt eu de ghinionist am sa prind 40 de accidente inainte si o sa stau pana diseara. Am fost chiar foarte norocos, caci am primit numarul de ordine 8 si erau la 6 cand am ajuns. Felicitari pentru fetele de la receptie. Imbracate in rosu, de sus pana jos, o palma de fusta si un sacou mulat parca erau Craciunite rupte din reviste pentru barbati. O bucurie sa tot mergi pe acolo.
Toata faza s-a soldat cu 120 lei amenda si ceva puncte pentru tipa, iar eu cu multi nervi si o copie dupa asigurare. Abia astept sa iau legatura cu firma de asigurari, OTP Garantia, si cu service-ul sa inceapa sa ma plimbe de la unii la altii si sa imi mai puna pe masina si vreun haion de Turcia in cazul in care nu mai poate fi indreptat al meu.
Degeaba ai grija in trafic si esti atent la neatentia celor din fata ta, daca vine o adormita/adormit din spate si te loveste scuzandu-se ca nu te-a vazut.

Un comentariu:

  1. nu stiuc esa zic legat de noroc si ghinion....in prima faza ai avut ghinion...asat e clar, partea buna a fost ca ai avut numarul 8 si deja era la 6.....DAR SA MERGI LA ACELASI SERVICE LA CARE AM FOST SI EU?!!! DIN TOT ORASUL CHIAR DANLUC AUTO?AM STAT 4 LUNI CU MASINA DUPA EI...nu stiu ce sa zic daca e noroc sau ghinion..

    RăspundețiȘtergere