luni, 16 februarie 2009

Unii sunt mai egali decat altii

Azi pe site-ul realitatea.net la sectiunea dezbatere, am citit o chestie chiar interesanta, care m-a intrigat. Este vorba despre imunitatea penala a parlamentarilor. Adica daca eu comit o fapta pentru care se raspunde penal am cam incurcat-o. Politicienii nostrii insa sunt ocrotiti de asa ceva. Ei pot face diverse fapte insa art. 109 alin 2 prevede că "numai Camera Deputaţilor, Senatul şi Preşedintele României au dreptul să ceară urmărirea penală a membrilor Guvernului pentru faptele săvârşite în exerciţiul funcţiei lor", iar prin legea responsabilităţii guvernamentale, această formă de imunitate s-a extins şi la foştii miniştrii.
Pai si deci cum ramane cu egalitatea, nu ar trebui sa fim toti egali si in bune si in rele. Nu prevede constitutia Romaniei aceleasi drepturi pentru fiecare, sau legea nu pedepseste la fel orice cetatean?
Adica eu pot fi retinut de politie daca li se pare lor ceva dubios, insa un parlamentar nu poate fi, pentru ca are imunitate. Pai cum vine asta? Nu sunt tot cetateni, nu se supun acelorasi legi ca si noi? Este in neregula rau de tot aceasta imunitate pentru deminitari.
Legea ar trebui aplicata in egala masura tuturor oamenilor nu doar celor care nu sunt parlamentari. Poate asa, parlamentarii nostri, nu o sa mai aiba obrazul atat de gros pentru ca stiu ca nu pot fi atinsi prea usor, precum noi cei de rand.
Avem o legislatie atat de praf incat se exploateaza toate portitele aflate la limita legalitatii.

Un comentariu:

  1. Copilu` , dar nu fi revoltat mama, noi aven EGALITATE in tara, tu nu ai inteles, (...)"dar nu pentru catei" ....

    Interesante aspecte in fabula, si...de ce nu ...demne de a fi luate in seama! Sa va fie de bine!!!

    RăspundețiȘtergere