miercuri, 15 aprilie 2009

Campionatul penitenciarelor la fotbal

Cred ca toata lumea a vazut cel putin un film cu detinuti care pe durata pedepsei lor, in penitenciar se ocupa cu diverse sporturi, fotbal, baseball etc. De curand am vazut filmul "Green street hooligans 2" si dupa ce in prima parte vezi suporterii englezi ai anumitor echipe cum se bat pentru echipele lor, mandrii duse la extrem si violente, in partea a doua vezi ceva ce in Romania lipseste si anume legea care si-a facut treaba si acesti huligani au ajuns la inchisoare. Din pacate e doar un film, si nu ma pot pronunta despre situatia reala pentru ca nu stiu cum este fotbalul sustinut in alte tari.
In partea a doua a filmului, baietii violenti stau la racoare si cativa dintre ei reusesc sa obtina gratieri tocmai in urma unui meci de fotbal in campionatul de fotbal al inchisorii.
Daca tragem o linie si facem un bilant al ultimelor saptamani in fotbalul romanesc o sa gasim la inchisoare 2 bucati patron de club si una bucata sef de arbitri.
Startul l-a dat razboinicul luminii Gigi Becali, dupa care au urmat presedintele Argesului, Cornel Penescu impreuna cu Presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor. Asadar, patroni de club avem, arbitri de mituit avem, ne mai trebuie acum la inchisoare niste fotbalisti.
Fotbalistii cred ca nu au cum sa ajunga acolo prin urmare lui Gigi si lui Penescu le mai ramane doar sa construiasca doua echipe de ocnasi. Ma mir ca Gigi nu ia aceasta arestare ca pe o posibilitate de a infiinta PFC Jilava (Penitenciar Fotbal Club). Ar putea investi in echipa, ar avea suporteri calmi, ca le stau gardienii cu bastoanele in ceafa, ar vinde drepturile de difuzare a meciurilor, ar face transferuri de atacanti de buzunare de la alte penitenciare. Problema ar fi cu arbitrii pentru ca acum daca tot sunt la inchisoare tot ce o sa conteze pentru ei va fi dimensiunea buzunarului patronului. Astept astfel de evenimente pe viitor pentru ca s-ar putea ca fotbalul jucat pe Jilava sa aiba cam acelasi nivel cu cel jucat in Liga lui Mitica.
Daca ar depune si Politia Romana macar jumatate din efortul DNA-ului si ar baga la racoare jumatate din tembelii care merg pe la meciuri si rup scaune, se iau la bataie, dau cu brichete, dau cu pertarde sau pur si simplu fac sex cu mamele adversarilor, atunci ne-am putea numi o tara civilizata.
Pana atunci multa bafta in "Liga I Mititica" domnilor Becali si Penescu. Sa nu faceti scurta la mana de la barbut, si cel mai important nu scapati sapunul pe jos la dusuri ca sigur aveti pe langa voi suporteri adversi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu