luni, 13 aprilie 2009

Pogea razboinicul prostiei

Cum nici o zi de luni nu este o zi mult asteptata de nimeni, si nici multa pofta de munca nu prea am avut, am citit presa. Mare prostie! Mai bine nu o citeam si reuseam sa trec peste ziua de luni fara sa ma mir de cat de prosti pot fi unii oameni. Am aflat ca ministrul Pogea, ingineru' econom, a propus o modificare in codul fiscal si zilele astea a si fost aprobata printr-o Ordonanta de Urgenta.
Explic ce a facut dom' ministru pentru cei care nu stiu.
Domnu Pogea, in plina criza economica mondiala, s-a gandit ca trebuie sa aduca lichiditati la bugetul statului si a propus pentru asta impozitul forfetar. Orice societate indiferent ca este in pierdere sau in profit va plati un impozit minim obligatoriu pe an. Cei care au cifra de afaceri pana in 12000 de euro vor plati 500 de euro, cei care au intre 12.001 euro si 50.000 de euro for plati un impozit de circa 1.000 de euro. Societatile care au o cifra de afaceri intre 50.001 de euro si 100.000 de euro for plati in jur de 1.500 de euro.
Deci daca ai o firma care reuseste sa stea sub 12.000 de euro cifra de afaceri platesti 500 de euro. Pai 12.000 de euro inseamna fix cate 1000 de euro pe luna cifra de afaceri. Iar o firma care are o cifra de afaceri de 1000 de euro pe luna, si deci nu profit, e clar ca este o firma mica, si in dezvoltare in care inca se investeste pentru a o aduce la nivelul dorit. Cu toate astea pe saracul om care se chinuie sa faca societatea asta profitabila, Pogea il omoara cu inca o taxa. Si in plus ce naiba de praguri sunt astea nu stiu. 12.000 de euro... trebuiau sa faca si ei macar minimul 24.000. O firma care produce o cifra de afaceri de 2000 de euro pe luna poate mai are de unde sa plateasca astfel de taxe. Ma rog. Nu asta e ideea. Ideea este ca Pogea e un bou, are impresia ca daca este Ministrul Finantelor si azi s-a trezit el cu o constipatie intelectuala, are dreptul sa schimbe codul fiscal peste noapte. In constitutie, daca am inteles bine, scrie ca nu prea poti sa faci astfel de schimbari in cod peste noapte, si mai important schimbari ilegale. Cand se fac astfel de schimbari, acestea se aplica cu incepului viitorului an fiscal si nu de maine. Pogea nu se gandeste cum o sa traga el in jos o gramada de oameni. Dar nu-i problema ca o sa vada el cum o sa dea multa lume faliment, o sa creasca somajul in ultimul hal si o sa ne ducem de rapa.
A mai scos si deducerea TVA-ului pe masini si cheltuielile cu autoturismele pe firma. Lasa ca nu fura nimeni Pogea draga, toate firmele care au nevoie de masini sa functioneze o sa isi ia biciclete. Ia-i la puricat pe aia care au masini de peste 70-80.000 de euro pe firma. Nu iti trebuie o astfel de masina ca sa faci afaceri. Luati-va de aia care au masini pe firma mai scumpe decat masinile cu care Romania intampina demnitari straini cand vin in tara.
Un alt lucru care vrea sa il faca Pogea este sa scoata drepturile de autor din presa. Multa bafta Pogea cu asta si ai sa vezi atunci 200 de ziaristi in toata capitala cand o sa inceapa marile trusturi - care isi paltesc mai mult de 50% din angajati cu drepturi de autor - sa dea oameni afara pentru ca nu o sa le mai poata plati salariile cu toate impozitele aferente cartii de munca. Atunci sa vezi cum ai sa conduci o tara de someri si o sa primesti bani la bugetul de stat doar pentru hartie igienica cu care sa iti stergi rahatul care il mananci cu gura larg deschisa.
Nu sunt analist financiar, dar nu sunt nici... inginer precum Pogea.
Am ajuns un popor inrobit fiscal de niste boi, care ne pupa in cur inainte de alegeri si apoi ne conduc precum niste stapani de sclavi.

8 comentarii:

  1. poate informatia pe care incercai sa o transmiti era interesanta...insa limbajul folosit nu este nici macar haios..mai degraba vulgar cu tente de mahala...grija mare...

    RăspundețiȘtergere
  2. incredibil frate... asa-i romanu. De fiecare data cand consecintele actiunilor tantalailor care ne conduc ne enerveaza si ne lasa un gust amar in legatura cu tara in care traim si cum unu zice ceva in legatura cu asta se gasesc unii care sa se ia de cum a zis-o ci nu de ce a zis.
    Anonim daca ai ceva de zis, spune-ti intai numele, este foarte simplu sa il completezi atunci cand scrii un post, apoi observa "the big picture". daca pentru tine e prea big, atunci mergi te rog si latra in fata oglinzii poate poate inveti sa si musti.

    RăspundețiȘtergere
  3. the big picture:))..(asa cum iti place tie sa numesti imaginea de ansamblu)..ei bine trebuie sa te dezamagesc si sa iti spun ca nu esti tu atat de pregatit incat sa vezi the big picture..nu ai cum...si crede-ma, nimeni nu te judeca pentru ca ai ceva de spus, sau nimeni nu iti contesta opiniile..este frumos ca lumea sa aiba opinii, insa atata vreme cat iti postezi opinia ai grija cum te exprimi..distorsionezi mesajul intr-un mod neplacut..de ce ai zis ce ai zis?..sincer nu stiu...nu te-ai facut inteles la capitolul acesta..iti pui si tu niste notite de om frustrat( frustrat pentru ca nu esti capabil sa intelegi sfaturile care ti se dau..) sperand sa obtii ce?...pune mana si implica-te in viata sociala..fa ceva util pentru tine si noi si "nu mai latra in fata monitorului fara sa musti"..ahh si inca ceva..daca tot latri, latra intr-un mod mai placut..!

    RăspundețiȘtergere
  4. deci tu tot nu ai inteles nimic. esti exact genul de roman care vede un alt roman batut de un tigan si nu face nimic, esti exact genul de roman de care tara asta s-ar lipsi. Daca ma deranjeaza ceva, daca observ ceva aiurea, trag de maneca, zic ceva. Vorbesti de frustrari, dar te uiti in fiecare dimineata in oglinda, te aranjezi, te speli pe dinti si pleci unde vezi cu ochii, nu te intereseaza de ce se intampla in jurul tau. Pe mine ma enerveaza unele lucruri, ma irita anumite comportamente. Ma opresc frumos la galben ca sa enervez boii din spatele meu care se grabesc sa treaca intersectia pe rosu, te trag de mana pe strada daca vad ca te doare in cur de faptul ca nu e strada ta incat sa arunci gunoi pe jos, iti zic sa dai maneaua incet sau sa o asculti in casti daca esti cocalar in autobuz. Nu stau ca tine frustratule anonim sa ma descarc pe ce scrie unu si altu pe net si sa cred ca daca i-am postat unuia unui comentariu despre tonul lui am facut ceva si dorm mai bine la noapte. Fa ceva, orice altceva decat face majoritatea populatiei acestei tari.

    RăspundețiȘtergere
  5. Si inca o data frustrarile ies la suprafata..:)))macar Mircea Badea o face in stil mare...spune-mi tu mie..ai facut tu toate astea?pentru ca nu regasc gesturile acestea eroice ale tale in nici o postare de-a ta...:))trist..oamenii ca tine sunt de plans...

    RăspundețiȘtergere
  6. atat asteptam... sa ma intrebi daca am facut eu toate astea. Usor ai mai cazut in capcana. Citeste posturile mele, si poate ai sa dai si peste ala in care ziceam ca am prins un hot de buzunare in flagrant in masina 300 iar celelalte nu meritau mentionate ca le vezi in fiecare zi.
    Multa sanatate... anonimule!

    RăspundețiȘtergere
  7. si te-ai simtit eroul zilei, nu? era prin iarna..tin minte..nu mi s-a parut o fapta demna de a fi catalogata "eu fac ceva"...te dai justitiar dar nu faci nimic..este de-a dreptul iritant..l-ai dat pe mana politiei?....frate..mai ai mult de mancat..

    RăspundețiȘtergere
  8. frate fratiorul meu... hai ca o dai in diverse. semeni cu un cunoscut care se contrazice in prostie, incapatanat peste masura si cu care nu ajungi nicaieri daca pornesti discutie ori cate argumente ai avea, si oricat s-ar invarti el in jurul cozii in discutia aia. Nu esti sigur el ca taica-miu nu stie sa foloseasca internetul. tu insa stii sa il folosesti si la ce bun tot praf esti. Poarta o discutie intr-un singur sens nu o da in toate directiile cand nu e ca tine.
    te salut.

    RăspundețiȘtergere