joi, 16 aprilie 2009

Trafic.ro la pamant.

De 2 zile le tot dau mailuri la cei de la trafic.ro in care le spun ca s-ar putea sa-mi fi zapacit scriptul de pe blog, sau am facut ceva gresit ca nu imi mai apare monitorizarea corecta pe site-ul lor. Am dat 2 mailuri si nu am primit nici un raspuns. Am trecut peste asta, ca deh, suntem romani si nu prea ma asteptam sa fiu bagat in seama. Dar dupa 2 zile s-au gandit si cei de la trafic.ro sa anunte pe site ca de fapt ei au o problema si ca este un delay in sistemul lor. Tot e bine si asa. Am urmat linkul pentru mai multe informatii, ca eram curios ce s-a intamplat. In mare am priceput, insa in detaliu n-am inteles mare lucru.
Am priceput ca trafic.ro sta pe un cluster Oracle si ca utilizeaza niste storage-uri dedicate prin ASM care, configuratie, implica mai multe nivele redundante pentru backup si high availability insa chiar si asa cand faceau ei un upgrade si introduceau un array de discuri noi in storage s-a intamplat intamplarea ca s-au invalidat niste diskgroup-uri. E drept ca procedura de reactivare si executie a rutinelor de restore din backup a fost demarata imediat si dupa cum bine stim aceasta operatiune dureaza. Cel care a scris zice in final ca important e ca specialistii nostrii au problema sub control.
Pai daca nu un specialist a scris aceasta explicatie atat de tehnica inseamna ca mai trebuie sa pun si eu mana pe o carte.
M-a amuzat ce-i drept explicatia lor cu atati termeni tehnici. Am priceput cam care e problema. Au zapacit un grup de harduri cand incercau sa introduca altele langa. Daca am inteles gresit nu-i vina mea ca nu sunt geek :))
Iata si print screen cu postarea lor:

Un comentariu:

  1. Salut,

    Pentru detalii despre incident consultati http://blog.trafic.ro/2009/04/15/delay-real-time/.

    Pentru reactii http://blog.trafic.ro/2009/04/15/delay-real-time/#comments

    Multumim.

    Zi excelenta.

    Mihai Alex.
    PM trafic.ro

    RăspundețiȘtergere