duminică, 26 aprilie 2009

Tara in care se vorbeste mult, dar nu se face nimic

Tara in care se vorbeste si se promite mult, ghici Romanie ce-i?
Ascultand azi stirile pe Realitatea, proaspatul presedinte al PNL, Crin Antonescu a tinut o conferinta de presa in care vorbea despre criza economica in care se afla si tara noastra si cum crede el ca actualul guvern nu face ce trebuie. OK. Punct.
Ce ma irita cel mai tare este aceasta ofensiva inaintea alegerilor, acesti viteji care se arata si inainte si dupa razboi dar in timpul lui nu confirma - ca sa folosesc un termen des intalnit in fotbal - acesti muscatori de o buca cu tendinte clare catre tot fundul.
Ne promit in fiecare an electoral multe, se denigreaza unii pe altii iar cand ajung in functie se dezic de toate promisiunile si trec la ros ciolanul... in alianta.
Se vorbea despre cutremurul care a fost ieri si bine inteles ca s-a adus vorba despre cladirile vechi din capitala care ar fi trebuit reabilitate. In Bucuresti exista aproape 400 de cladiri care tremura ca piftia cand treci mai tare cu masina pe langa ele, iar din acest total, in ultimii 2 ani au fost reabilitate 4. In urma unui calcul simplu reiese ca in circa 150-200 de ani o sa le termine. Spor baieti.
O alta fata mare a Romaniei ar fi autostrada Transilvania care probabil ca o sa fie terminata pentru nepotii nostri. S-au cheltuit si aici sute de milioane de euro, s-au papat spagi uriase, s-au dat termene peste termene si au reusit din 2004 pana in prezent sa faca 12 km de autostrada.
Autostrada Bucuresti-Pitesti sau manastirea mesterului Manole, care se farama peste noapte. Pai sa ingropam sub ea constructorul poate asa o sa fie mai rezistenta.
In Craiova in 1994 Sala Polivalenta a ars si la fiecare mandat aceasta a fost adusa in discutie si promisa craiovenilor.
"Pana in iulie 2008 acoperisul Polivalentei poate fi terminat. Odata realizat acoperisul, celelalte lucrari se vor putea executa fara nici un fel de restrictii. Asta inseamna ca in 2009, poate chiar in primavara, Sala Polivalenta ar fi gata“, a mai spus Constantin Popeci.
Este deja primavara si mai este mult de lucru la ea. Pana in toamna sunt mai mult ca sigur ca nu e gata.
Despagubirea proprietarilor ale caror imobile au fost preluate abuziv intre anii 1945-1989 este adusa si ea in discutii la electorale, se face valva pe seama ei insa Autoritatea Nationala pentru Retrocedarea Proprietatilor (ANRP) lucreaza precum melcul iar Fondul Proprietatea va fi lansat la bursa peste 100 de ani.
Cu toate astea in Romania toti se lauda cu ce ar face ei daca ar fi la putere. Asa cum si Crin Antonescu spunea ca actualul Guvern este incompetent. Prima parte a discursului sau m-a plictisit total insa a zis si el ceva demn de auzit si anume a blamat impozitul forfetar al guvernului Poc, pardon Boc.
Ce noroc au ei ca suntem un popor tolerant si pasnic. Abia astept sa vina alegerile sa vedem care promite mai mult si sa mancam niste mici electorali si o berica la corturile de campanie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu