marți, 9 decembrie 2008

Ce-i mai rau decat o shaorma in autobuz?

Pe seama transportului in comun probabil s-ar putea scrie o carte. Este o aventura sa ai masina in Bucuresti, dar o aventura si mai mare este sa mergi cu transportul in comun. Este o activitate mai solicitanta fizic si mental decat triatlonul. Stai in statie sa astepti autobuzul pe la ora 6-6:30 seara. Nu esti singurul cu servici, deci mai esti inconjurat de inca 20-30. Vine si autobuzul dupa multa asteptare. Dar nu vine singur, vine plin. Tragi aer in piept, iti iei avant si te inghesui in el. Inaintea ta mai sunt multi care asteapta sa urce. Te gandesti ca nu ai cum sa intri si totusi, parca autobuzul se redimensioneaza, parca este un elastic. Au mai intrat cativa si ajungi si tu la usa. Pui piciorul pe treapta, te prinzi cu mainile de manerele usilor si incepi si te tragi in autobuz. Ti-ar fi de ajutor o sticluta cu lubrifiant, ai intra mai usor. Nu iti vine sa crezi dar chiar intri in autobuz, se inchid usile iar tu stai cu pletele doamnei din fata in nas, in gura si in ochi.
Eu sunt un caz fericit, deoarece la a doua statie dupa cea in care ma urc, incepe lumea sa coboare, si se mai elibereaza. Dar a fost una calda acum vine una rece. In statia aia se afla o shaormarie iar cei care se urca unii mai au cate o shaorma din care musca cu pofta. E pai si cand incepe sa miroase in autobuz a usturoi, a ceapa si a shaorma in general, de iti vine rau, atunci chiar se impute treaba. Oare chiar asa trebuie sa mananci shaorma in autobuz. Stai si mananco in statie, sau ia-o la pachet dar domnule draga nu ma ucide pe mine cu mirosul ala.
Intrebare1: Ce este mai rau decat o shaorma in autobuz?
Raspuns: O shaorma in fata ta si un boschetar in spatele tau.
Intrebare2: Ce-i mai rau decat o shaorma si un boschetar in autobuz?
Raspuns: O shaorma si un boschetar, in autobuz, vara. (O simfonie de arome)

Cam aiurea faza, tocmai acum cand au bagat astia de la RATB spot in autobuze. "Stimati calatori pretul biletului de calatorie va ofera confort si siguranta. Circulati cu bilet. Fi-ti partenerii nostri." Iar noi stam precum sardelele in autobuz incat nici mana nu o poti baga in buzunarul tau, pentru ca acolo se afla deja mana vreunui... binefacator sau infractor.

3 comentarii:

  1. Mitrane, sunt placut impresionat de talentul tau de autor. Tine-o tot asa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Un boschetar care mananca o shaorma vara in timp ce un controlor RATB il ignora chiar daca nu are bilet si se uita suspicios la tine. Prefer sa merg pe jos.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ms Filip.
    Alex uite ca la asta nu m-am gandit. Ai dreptate cu mersul pe jos, e mult mai sanatos

    RăspundețiȘtergere