luni, 8 decembrie 2008

Unlock iphone 2G cu software 2.2

Tot am auzit de versiunea 2.2 a softului pt iPhone, dar ma feream sa fac update de la 1.1.4.
Multi imi ziceau ca merge aiurea telefonul, ca nu e facuta pt modelul 2G ci pt 3G. Motiv pt care m-am hotarat sa vand iPhone-ul 2G si sa imi iau 3G-ul. Insa la norocul meu, numai bine ca mi-a picat din mana telefonul si s-a dus placa de baza. (cei de la noumax au zis ca ma costa cam 570 de lei reparatia.)
Deci am terminat cu telefonul meu, iar colega mea de apartament ca sa puna sare pe rana si-a luat iPhone 2G ce-i drept cu soft 2.1 cred pe el. Nici nu l-a luat bine ca l-a si zapacit incat nu se mai aprindea.
M-am apucat sa caut pe net cum sa fac unlock la sistemul 2.2 caci ii dadusem restore si acum era blocat. In cautarea mea am dat peste urmatorul site care explica foarte clar cum se face unlockul si jailbreak la aceasta versiune:
http://www.helpdeskofficer.ro/

Iata pasii care trebuiesc urmati:

Pasul 1
Descarca Firmware-ul 2.2, fisierele Bootloader si utilitarul QuickPwn apoi instaleaza ultima versiune de iTunes. (pe site-ul helpdeskofficer.ro gasiti tot ce trebuie sa downloadati)

Pasul 2
Conecteaza iPhone-ul la calculator prin cablul USB si deschide iTunes

Pasul 3
In iTunes, selecteaza iPhone-ul in lista din partea stanga apoi tine apasat “Shift” si selecteaza optiunea “Restore”. In fereastra noua navigheaza catre fisierul firmware descarcat la pasul 1 (iPhone1,1_2.2_5G77_Restore), selecteaza-l si apasa “Open”. iTunes va instala acum pe iPhone-ul tau ultima versiune de firmware. (dureaza in jur de 10-25 de minute, nu intrerupe procesul)

Pasul 4
Dupa ce iTunes finalizeaza operatiunea de Restore (Update) porneste utilitarul QuickPwn descarcat la pasul 1 si reconecteaza iPhone-ul la calculator prin cablul USB apoi apasa pe sageata albastra din coltul de jos pentru a trece la pasul urmator.

Pasul 5
Apasa pe “Browse” si navigheaza catre locatia fisierului firmware descarcat la pasul 1 (iPhone1,1_2.1_5F136_Restore.ipsw), selecteaza-l si apasa “Open”. QuickPwn o sa verifice autenticitatea fisierului apoi poti trece la pasul urmator apasand sageata albastra din coltul de jos.

Pasul 6
Selecteaza “Cydia”, “Installer”, “Unlock phone” si “Replace boot logos” daca vrei ca imaginile de boot originale sa fie inlocuite apoi apasa sageata albastra din coltul de jos pentru a trece la urmatorul pas.

Pasul 7
Apasa pe “Browse” si navigheaza catre fisierele corespunzatoare Bootloader descarcate la pasul 1 apoi apasa sageata albastra din coltul de jos pentru a trece la pasul urmator. (este necesara selectarea ambelor fisiere bootloader, fiecare in locul indicat)

Pasul 8
Asigura-te ca ai iPhone-ul conectat la calculator prin cablul USB si apasa pe sageata albastra din coltul de jos pentru a trece la pasul urmator.

Pasul 9
QuickPwn o sa introduca iPhone-ul in modul recovery. Indata ce acesta este in recovery mode, iti va cere sa: apesi butonul Home timp de 5 secunde, apesi simultan butoanele Home si Power timp de 10 secunde, apesi in continuare doar butonul Home, nu si Power, pana cand iPhone-ul intra in modul DFU (aproximativ 30 de secunde). Daca nu reusesti din prima incercare, poti relua pasul … QuickPwn iti va furniza informatiile necesare. (Mentionez ca aici m-a luat prin surprindere combinatia asta de taste si nu am respectat chiat intervalele de timp care le spun programul, insa a mers)

Pasul 10
QuickPwn detecteaza modul DFU al iPhone-ului si incepe procesul de Jailbreak si Decodare (nu intrerupe procesul).

Pasul 11
QuickPwn la finalizarea procesului de Jailbreak si Decodare iti va afisa un mesaj conform caruia operatiunea este finalizata.

Pasul 12
iPhone-ul se va restarta apoi va porni automat o aplicatie numita BootNeuter care va rula automat timp de cateva minute, procesul NU trebuie intrerupt. La finalizare, iPhone-ul se va reseta pentru ultima data.

Tutorialul este pentru Windows. Daca folosesti un Mac, intra in sectiunea Utilitare si descarca varianta QuickPwn corespunzatoare.

Pentru orice nelamuriri postati un comment! Have fun cracking 2.2

Recomandare: Nu va luati un iPhone fara garantie, pentru ca daca va pica ceva hardware in el, puteti sa il aruncati sau sa dati o gramada de bani pe reparatie caz in care nu prea se mai merita.

3 comentarii:

  1. merci pentru tutorial, am cautat cum se face asta si nu prea am avut incredere in ce mai era pe net da am zis ca daca ai incercat si ti-a iesit atunci o sa imi iasa si mie. bafta

    RăspundețiȘtergere
  2. stimabile, asa am facut si eu! Am urmat intocmai aceste instructiuni si am ramas cu un iphone fara software :( . Am sa mai incerc inca o data, sper ca de aceasta data sa am noroc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut anonim, eu iti spun ca a fost primul iphne 2g care l-am updatat si i-am facut unlock si merge. Mi-a iesit chiar din prima. Urmeaza pasii de acolo, fa si download la ce iti trebuie de pe site-ul helpdes si ar trebui sa iti mearga. multa bafta

    RăspundețiȘtergere