luni, 15 decembrie 2008

Sofer de Logan.

Pe un traseu Bucuresti - Craiova - Bucuresti ai timp sa vezi multe fenomene.
Dupa cum spunea un coleg de servici pe blogul lui, soferii de Dacie Logan sunt printre cei mai tarani din cati exista. Sunt genul de soferi care au avut o Dacie din 1973, genul de masina care nu are nimic din ce au masinile de dupa '90 si totusi au semnalizator incorporat. Cei care au avut aceste masini le-au lasat copiilor lor mostenire, caci asa este la noi la romani, bunic a condus masina asta, eu am condus masina asta... fiule de acum masina este a ta! Sa ai grija de ea si sa o lasi si la copii copiilor tai. Amin. Deci cum spuneam masina este deja la al doilea proprietar care totusi a decis ca este timpul sa isi ia altceva mai nou, dar nu orice tot Dacia. Si uite asa brontozaurul modern si-a cumparat Logan, aceasta minune a industriei auto romano-franceze, acest fenomen, aceasta ciuperca care a aparut dupa ploaie.
Masina este mai noua, are ABS, servodirectie, SEMNALIZATOR si... cam atat, insa acum omul care o conduce, este atat de fascinat de ce poate noua Dacia in comparatie cu roaba pe care a dat-o el la schimb, pentru ca uita de semnalizare, uita ca nu este singur pe strazi, se baga in depasiri, iti taie calea, franeaza brusc. Parca nu ii vine sa creada ca intr-adevar conduce noua Dacia. Iar noi ceilalti stam in trafic, mergem linistiti in coloana iar pe acolo vezi ca isi tot face loc un Logan care este ca o musca enervanta in linistea unei camere. Iti doresti sa ai un plici sa ii tragi una. Din pacate pentru noi nu exista un plici atat de mare si pt Loganul care bazaie in trafic.
La intrarea in Bucuresti ieri, de pe autostrada, carambol de 3 masini, la mijloc era nimeni altul decat un Logan. La cate Loganuri vazusem eu cum dadeau flash-uri ca sa treaca inainte, parca mi-a placut putin ideea unui sandwich de Logan cu varza.
Poate sunt rau dar acesti soferi ar trebui sa dea iar examenul de permis cand se decid sa isi cumpere Logan.

2 comentarii: