miercuri, 11 martie 2009

Romania, tara tuturor posibilitatilor

Se zice ca America (Statele Unite) este tara tuturor posibilitatilor. O fi fost, acum de cand cu criza si cu recesiunea asta ai posibilitatea sa cumperi case cu un dolar daca le platesti impozitul acumulat. Dupa parerea mea Romania este tara tuturor posibilitatilor. Am fost sub regim comunist nu prea existau diferente asa mari intre clasele sociale, aveai bani dar nu prea aveai ce cumpara cu ei. A venit 89, s-a dus naiba comunismul, unii melancolici inca se mai agata de ideea ca in 89 a fost revolutie. A fost o executie a unui om care nu dadea drumul unei societati sa o ia razna odata cu evolutia ei, pentru ca asta a facut Romania odata cu democratia, a luat-o razna. Exportam mult, consumam putin, imprumutam bani pe la diversi. Aveam valoare. Avem si acum valoare, dar una egala cu zero. Asadar, niste retardati dornici de afirmare au decis ca e momentul ca Romania sa guste din placerile democratiei. Noua ne-au dat democratie si multe alte chestii prin gura iar ei, in timp ce noi eram extaziati de noua stare, furau cat puteau imediat dupa 89, isi ridau averi colosale pentru ca nu mai era Nicu sa le stranga-n usa ouale.
Astept sa mai treaca ceva ani de la revolutie ca sa se duca de pe lume asta toti basinosii astia de securisti, care nu mai inceteaza sa traga tara asta in rahat. Au trecut 20 de ani si astia parca au descoperit secretul tineretii vesnice ca nu mai mor.
Abia asteapta toti sa ajunga la putere sa isi traga pe barba lor cat pot dupa care sa plece. Am ajuns o tara de consumatori, importam pana si praz. Exportam, curve, cersetori, violatori si pungasi.
Ce m-a revoltat insa azi, a fost taxa de mediu. Si de aici m-am aprins si am dat-o in diverse. M-am saturat sa joace astia ping-pong cu ea. Hai sa o facem de prima inmatriculare (desi UE zice ca e ilegala), hai sa o facem taxa de mediu, hai sa o marim, hai sa o micsoram, hmmm oare ce sa le mai facem la fraieri, hai sa ii punem sa plateasca o taxa anuala in functie de cat polueaza. Cu ultima parca as fi de acord dar sa fie o suma oarecum mica ca si asa platim in pretul benzinei si taxe de poluare. Sa vedeti insa spaguiala la RAR ca sa iasa masina cat mai putin poluanta. Sunt unii care, atunci cand pleaca de pe loc lasa un nor negru in spatele lor. Ar trebui sa le faci poza sa mergi cu ea la rar si sa ii intrebi ce-i cu masina aia, cum de a trecut inspectia tehnica.
Fiecare papagal care ajunge la putere vrea sa se afirme si vine cu idei si legi noi. Ar putea sa tipareasca tot sistemul legislativ pe hartie igienica sa ne stergem toti cu el la fund. Asa macar ar fi utile la ceva aceste legi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu