joi, 15 ianuarie 2009

Ce as face daca as fi ministru

Azi de dimineata rasfoind site-ul evz.ro am dat si peste o dezbatere a evz impreuna cu niste experti, zic ei, cu privire la criza. Asemenea articole parca sunt facute doar ca sa fie, pentru ca de aflat din ele tot nimic nu afli, si daca totusi afli ceva la ce te ajuta pe tine cetatean de rand.
Ati observat cum in campania electorala toti promit, promit ca o sa creasca nivelul de trai, ca o sa umble la pensii, ca o sa restructureze sectorul nu stiu care, ca o sa se investeasca mai mult in agricultura, ca o sa ne pupe in fund daca ii alegem. Macar in privinta pupatului in fund au dreptate. Suntem cei mai rasfatati pe timp de campanie. Avem mici, sarmale, concerte, plase cu mancare, si toate astea GRATIS, pentru ca, nu-i asa, romanul primeste cu bucurie tot ce-i gratis.
Tot aud in ultim vreme de experti, analisti politici sau economici "mulţi specialişti, oameni de afaceri, foşti miniştri sau secretari de stat, din mai mul te domenii-cheie, de la Finanţe la Turism, de la Sănătate la Educaţie", dupa cum spune evz, care isi dau cu parerea. Mai baieti, pai campania s-a terminat. Nu mai e nevoie sa ziceti voi ce anume nu fac astia bine si ati face voi, ce nu merge si cum se poate indrepta. Unii dintre voi ati fost prin functiile astea si 4 ani de zile v-ai invartit dupa cum spune vorba din popor "precum coiu-n caldare", dar in toata invarteala voastra ati reusit macar sa va faceti si voi o situatie materiala "decenta" dupa cum declarati unii dintre voi.
Daca nu ati fost in stare atunci sa faceti ceva, acum ce sperati ca o sa faceti?
Iar noi ar trebui sa inghitim toate gogosile, umplute cu rahat, pe care ni le serviti voi. Eu unul nu sunt expert in politica, dar gogosile le vede si bunica-mea de 85 de ani de la tara.
In tara asta si daca ar fi oameni capabili la conducere, la cat de incet se misca lucrurile, probabil ca in 10-15 ani s-ar imbunatati ceva. Oare sunt prea optimist!?
Din 2004 Bechtel a cheltuit 600 de milioane de eurosi a facut 5 km din autostrada Transilvania, si am citit ca ar avea o lungime de vreo 500 de km. Pai la matematica pe care o stiu eu inseamna ca 500 de km de autostrada or sa coste 60 de miliarde de euro. Cred ca intram in istorie cu suma asta.
Un alt exemplu este ANRP (Autoritatea Nationala pentru Retrocedarea Propietatilor), care se umplu pe ei sa solutioneze dosarele pentru cei care trebuiesc despagubiti pentru imobilele luate de comunisti. Fiind direct interesat de acest ANRP de ani de zile de cand a ajuns dosarul la ei nu am mai auzit nimic, iar cand sunt, primesc raspunsul ca trebuie sa astept sa fie extrax dosarul.
Daca toti am munci ca astia din conducerea tarii sincer cred ca nu evoluam mai mult de epoca bronzului. Ar trebui sa isi bage un ardei iute in fund in fiecare dimineata cand pleaca sa faca politica. Sa vezi cum n-ar mai dormi unu si ar fi ca argintul viu prin parlament.
Deci cu privire la dezbaterea evz, e interesant ce zic expertii lu' peste, dar saracul redactor s-a obosit degeaba sa scrie, pentru ca daca bizonii de sus nu se pun serios pe treaba o sa ajungem ca americanii, la recesiune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu