marți, 6 ianuarie 2009

Sarbatori la nemti.

Abia asteptam sa vina sarbatorile si sa merg sa fac Craciunul in Germania. Eram curios cum sarbatoresc si altii aceasta sarbatoare pentru ca la noi tot am vazut in ultimii 25 de ani. Am aterizat in Stuttgart si in drum spre casa gazdei noastre am oprit in Konstanz un orasel destul de frumos. Mi-au placut foarte mult luminitele si se vede ca la nemti curentul este ieftin caci erau din belsug. Cladirile, pomii totul era impodobit cu luminite, ceea ce vedeam aici avea sa fie nimic in comparatie cu un alt orasel, pe care aveam sa il vad cateva zile mai tarziu. Revenind la Konstanz am ajuns pe Marktstrasse, un fel de Lipscani de la noi, undese desfasura ultima zi dintr-un targ de Craciun. Multe tarabe cu mancare, dulciuri, tot felul de accesorii, din diverse culturi nu doar nemtesti. Am mers si am mancat de la o taraba cu mancare ungureasca, am baut vin fiert. Dar pana sa ajungem la vin fiert ce batalie a fost. Era atat de multa lume de parca se dadea ceva pe gratis acolo. Nu mai vorbesc de nemti care cel mai scund la ei avea inaltimea mea si era ... femeie. Inalti, blonzi, ochi albastrii si imbujorati de la vinul fiert. Popor hranit bine nu gluma.
Konstanz mi-a placut. Insa un alt orasel, si anume Triberg, mi-a placut si mai mult. Tot spectacolul de Craciun s-a desfasurat in jurul unei cascade. Dar atat de multe luminite si atat de mult decor a fost acolo ca am ramas uimit. toata strazile erau rauri de lumina. Am inghetat de nu am mai stiut de mine, bateriile de la aparat s-au descarcat si ele... si nu am apucat sa fac nici o poza acolo. Pacat.
Au trecut zilele si a venit si revelionul pe care am pornit sa il facem intr-o discoteca, Dance Palace. La intrare unu mic si negru cerea buletinele la intrare. Cand a vazut ca suntem romani s-a strambat si a inceput sa vb de zor in germana cu a noastra gazda. Mi-am dat eu seama ca nu prea vroia sa ne dea drumul in club. Intr-un final am intrat, am lasat hainele la garderoba si am luat-o la intrebari pe amica mea. Ce a zis ala, ce voia ala? Nu prea a vrut sa imi zica, dar intr-un final am aflat ca nu prea lasa romani in club, ca au avut evenimente neplacute cu ei. Frumos ne mai facem noi de cacao pe unde ne ducem. Asa ne trebuie daca toti badaranii si taranii pleaca in Germania sa faca bani.
In discoteca parca m-am simtit mai ca acasa, la Craiova. E drept ca discoteca era a unor albanezi sau turci, sau ceva de genul asta, ca erau multi mici si inchisi la culoare pe acolo. Multi cocalari cum s-ar zice, camasi deschise sa se vada pectoralu, gelati in cap si unii badarani. Unu dupa inainte de miezul noptii, inainte de noul an tocmai tabarase pe prietena si era aia jos, el peste ea tot vroia sa ii mai dea vreo doua. Nu am priceput care a fost samanta de scandal. Am vazut multe tipe care bausera prea multe cocktailuri. S-a vazut asta si pe usa de la toaleta femeilor pe care o curata de zor un angajat al clubului. S-a bagat in seama un neamt cu noi si dupa ce i-am zis ca nu vb germana a dat-o pe engleza si ne-a oferit ceva de baut. Parea cam dubios, dar daca omul ne-a pus in pahare, nu puteam sa il refuz.
A fost frumos, a venit si noul an si acum deja sunt in a doua zi de munca la birou. Parca ceva e in neregula. Parca a trecut pre repede 2008, iar 2009 se anunta dezastruos. Astept sa vad.
La multi ani si un an nou fericit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu