marți, 20 ianuarie 2009

O noua taxa auto

Am primit ieri pe mail un newsletter cu cateva subiecte interesante. Unul insa m-a facut sa ma intreb de ce ma mai mir ce-i cu tara asta. Este vorba despre taxa de mediu/auto. Anul trecut prostovanul de Tariceanu, suparat precum magarul pe sat ca la alegerile astea a luat un sac de dude si sufletu' functii, a marit taxa auto de 3 ori. Logica a fost sa ne impulsioneze sa cumparam masini noi.
In plina criza, cand nu se mai dau credite si toate se scumpesc, el vrea sa cumparam masini noi. Poate ca ne da el banii necesari si nu stim noi. In fine, dupa ce taxa s-a marit, s-a sesizat Uniunea Europeana, care le-a zis guvernantilor nostrii ca nu e buna. Iar parlamentarii nostrii, dupa ce au terminat cu sarmaluitu, sprituitu, si alte sporturi traditionale de sarbatori, s-au pus pe treaba. Au stat, s-au gandit, au analizat, au calculat si au ajuns la concluzia ca romanu e mult prea indiferent si las incat sa protesteze la o noua taxa platita constant. Si uite asa au venit cu ideea unei taxe auto platite anual, de catre orice om cu un volan si 4 roti, pe principiul "ai masina si poluezi, trebuie sa platesti".
As putea fi de acord cu asta. Ai masina plateste daca vrei sa circuli cu ea, dar impozitul auto este platit in functie de cilindreea masinii (deci oarecum si de gradul de poluare), pretul carburantului la pompa are si el niste taxe incluse, platite tot de noi, dintre care unele sunt pentru poluare, si in plus taxa de drum. Deci cate taxe si impozite sa mai platim pentru aceeasi masina. Ar trebui la cata benzina/motorina/GPL se consuma zilnic in Romania sa nu ne mai ceara nici o taxa de poluare, pt ca deja o platim zilnic.
In concluzie, dragi guvernanti, umflati ca porcii si interesanti precum un hemoroid, poate reusiti sa duceti Romania in cartea recordurilor, pentru tara cu cele mai multe taxe si impozite platite.

Un comentariu:

  1. interesant ca un hemoroid :))))) tare astaaaaaaaaa, am ras cu lacrimi. foarte misto. ai dreptate cu taxele lor auto, dar sa vedem ce o sa se intample ca poate nu o fi chiar asa. bafta in continuare

    RăspundețiȘtergere