sâmbătă, 17 ianuarie 2009

Preturi de criza sau nesimtire?

Au trecut sarbatorile, au trecut mesele bogate, carnuri, grasimi, acum ar fi cazul sa incepem sa dam jos ce am pus. Am zis sa incepem cu niste fructe. Si m-am pornit spre piata Domenii dupa ceva mandarine. Era ora aproximativ ora 22 si o singura taraba mai era deshisa. Ma felicitam in gand pentru ce noroc am, pana cand am dat cu ochii de pretul mandarinelor, portocalelor si lamailor. Mandarine si portocale 7,5 lei kg iar lamai 6,5 lei kg. Am intrebat-o pe vanzatoare daca conti cumva aur, sau ceva de genul asta ca asa isi justifica pretul, iar aceasta vizibil iritata si jenata de intrebarea mea mi-a zis un sec "asa sunt" si un zambet de complezenta. Probabil ca in gand mi-a zis mult mai multe. Pe mine m-a mai mancat limba si i-am zis sa-mi puna vreo 7 mandarine da sa fie bune ca la cati bani costa ar trebui sa fie calitatea intai.
Acasa am descoperit ca erau si cam seci, prea coapte, nu stiu caci am mancat 7 mandarine si nu am inteles nimic.
Acum poate sunt eu zgarcit si mi se pare aiurea sa dau 7,5 lei pe un kg de mandarine, sau incepe sa se simta criza... in pretul fructelor.
Pacat, ca asa o pofta de mandarine am si azi, dar nu mai dau 7,5 lei pe ele. Dinspre partea mea, tanti vanzatoarea, poate sa si le bage-n... buzunar sau sa le vanda la alti fraieri ca mine.

Un comentariu:

  1. Buna,

    Data viitoare nu le mai lua de la piata, oricum Domeni e o piata scumpa, ia-le de le supermarket, sunt 4,5 ron maxim, cel putin asa e la Auchan, in Titan, si sunt proaspete!

    RăspundețiȘtergere