miercuri, 21 ianuarie 2009

Cei mai prosti soferi!

Traficul auto, si mai ales cel din Capitala, este o sursa nesfarsita de posturi pe bloguri, imagini inedite, filmulete spectaculoase. Oricand, in fiecare zi se intampla ceva ce te amuza, enerveaza, sau te duce la disperare.
Cei care reusesc asta sunt soferii smecheri, ciumegi, cu ceafa de bivol, cu masini scumpe sau nu. Motivul pentru care m-am apucat sa postez despre acest subiect sunt insa soferii prosti, nu smecheri, nu cu figuri in ei, ci doar prosti, care nu stiu sa invarta volanul ala cum trebuie si sa isi duca masina, de cel putin 30 000 de euro, de la punctul A la punctul B fara sa ne uimeasca cu prostia lor.
Mai acum ceva vreme mergeam catre perla, ca pieton, si vad un BMW seria 3 negru, foarte frumos. Era stationat in dreptul altei masini si la un moment dat incepe sa faca o parcare laterala cu spatele. Am intors capul si mi-am continuat drumul. Ma uit iar din gresela si il vad pe asta cu bmw-ul cum se chinuia sa parcheze intr-ul loc unde incapea masina lui si inca un Smart. Deci acest om era prost de-a binelea, hai ca nu ai invatat in scoala de soferi ca ai dat banu si ai luat plasticu ala cu poza ta pe el, dar sunt niste chestii logice care le faci cand parchezi, nu iti trebuie vreo scoala pt asta, si mai mult ca sigur masina aia avea si senzori de parcare. Dar nu, bizonul s-a chinuit 5 minute ca sa o parcheze, inainte, inapoi si intr-un final tot aiurea a ramas parcata. Pacat de masina.
Ieri, mergand spre casa, oarecum bara la bara, in fata mea un audi A5 alb. Semnalizeaza dreapta, se face ca se baga in dreapta (desi nu avea unde) apoi revine pe drum, se da la un moment dat mai pe dreapta incat se facuse loc sa trec pe langa el. Nu profesionistul din Audi se baga si el in stanga in mine. L-am lasat si nu l-am claxonat. Iar semnalizeaza dreapta, iar se baga pe dreapta si la fel se razgandeste si revine pe drum. Deja incepuse sa ma irite prostu. tot incercam sa il depasesc caci bou incurca circulatia cu mersul precum "pisatul boului" (scuzati expresia populara). Intr-un final da semnal dreapta si se baga pe o straduta unde franeaza brusc ca nu a vazut pietonii pe trecere.
Azi in drum spre servici unu intr-o masina de teren, ii taie calea altuia cu o masina de teren, aproape gata sa il ia dupa el cu masina. Si-au deschis geamurile si s-au balacarit unu pe altu si au trecut mai departe.
Toti pana acum erau barbati. Si tot noi barbatii suntem aia care spunem ca femeile sunt dezastru in trafic, insa eu nu prea am vazut femei in masini scumpe care sa conduca in halul ala.
Cel mai enervant la un astfel de specimen intr-o masina scumpa este atitudinea la volan. Stiti pozitia aia, scaun dat cat mai in spate, el stand doar pe jumatate de fund in scaun, mana stanga intinsa, abia atingand volanul, cotul pe cotiera si mana pe schimbator. Atitudinea aia de rapper desi el asculta Guta, Salam si alte mezeluri. Asta-i cel mai enervant, pentru ca asta-i pozitia de mers pe Magheru, insa, cand vine vorba sa parcheze lateral, stau cum trebuie, mainile amandoua pe volan si morcovu in fund. Intr-un final se dau jos victoriosi si transpirati ca porcu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu